• Al ruim 40 jaar kennis in licht
  • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
  • Uitsluitend kwaliteit verlichting

LED high bays

LED high bays, ook wel LED-klokarmaturen genoemd zijn een ideale oplossing voor hoge ruimtes. Ook is het HET duurzame alternatief op de conventionele varianten. Ze verbruiken 50% minder energie, zijn beschermd tegen water en stof en hebben een levensduur tot wel 20 jaar. Dit zijn een aantal voordelen ten opzichte van conventionele high bays. Wil je meer weten over LED highbays? Klik dan hier voor onze adviespagina

  • 1–24 van de 48 producten worden getoond

  • Toon per pagina
  • Sorteren op

Waar kun je LED high bays toepassen?

Deze klokarmaturen komen het best tot hun recht in grote hoge hallen. Dit kan een bedrijfshal, magazijn, werkplaats, opslag of distributiecentrum zijn. Klokarmaturen produceren veel licht. Daarom is het ideaal voor grote ruimtes met een hoog plafond. Ook zijn ze makkelijk te monteren.

Hoe monteer je de armaturen?

Het armatuur kan eenvoudig worden opgehangen middels het oog aan de bovenkant van de behuizing. Vervolgens kun je hier een haak aan bevestigen met een ketting en deze op die manier aan het plafond bevestigen.

Kunnen LED high bays ook in vochtige ruimtes worden opgehangen?

Ja dit kan zeker! Vanaf de beschermingsklasse IP65 worden ze namelijk beschermd tegen stof en vocht. Omdat de armaturen in een open ruimte hangen heb je hier meer last van. Maar onze high bays met hoge IP-waarde zijn volledig beschermd.

Wat bespaar ik met LED High bays?

Klokarmaturen gaan tot wel 20 jaar mee. Hierdoor bespaar je al in de vervanging en onderhoudskosten van de oudere conventionele gasontladingslampen. De LED highbays gaan namelijk veel efficiënter om met de energie in vergelijking met hun voorganger en kunnen tot wel 70% besparen op de energiekosten. Tel uit je winst!

Waarom juist LED high bays voor halverlichting?

Dit is met name om op deze manier de risico’s op eventuele ongevallen zoveel mogelijk te beperken en je werknemers zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen laten gaan. De LED high bays genereren namelijk vrij veel licht. Het aantal Lumen wat een klokarmatuur opwekt ligt tussen de 10.000 lm en de 30.000 lm. En door de relatief smalle stralingshoek wordt het licht op een mooie krachtige manier verspreid waardoor er een groter gedeelte van de hal zal worden verlicht in vergelijking met bijvoorbeeld een Tl-armatuur die aanzienlijk minder licht uitstraalt (5000 lm-6000 lm). Een hulpmiddel om te kunnen bepalen hoeveel licht er in de hal nodig is, is de NEN-EN 12466-1 normering. Let hierbij op dat hierbij gesproken wordt over Lux waarde in plaats van Lumen. Lumen geeft de lichtopbrengst van het armatuur aan. De Lux waarde is een gemeten lichthoeveelheid op een bepaald vlak. Afhankelijk van de toepassing van de hal kun je op deze manier bepalen hoe sterk jouw armatuur moet zijn om zo het beste resultaat te behalen. Ook kun je altijd een lichtplan bij ons aanvragen, zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt.

Een lichtplan? Waar vraag ik dit aan?

Heb je interesse in een lichtplan op maat, afgestemd op jouw wensen? Neem dan contact met ons op.

Waarom zou ik kiezen voor LED armaturen waterdicht van Lichtunie?

  • Bespaar meer dan 50% op energiekosten
  • Lange levensduur
  • Snelle terugverdientijd
  • Divers aanbod
  • kwaliteitsverlichting

Ben je opzoek naar de juiste verlichting voor jouw project?
Wij geven je graag advies!