• Al ruim 40 jaar kennis in licht
 • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
 • Uitsluitend kwaliteit verlichting

LED spots

De laatste jaren hebben LED spots enorm veel populariteit gewonnen. Je ziet ze terug in fraaie inbouw of opbouw spots, maar soms ook in railspotjes. Eigenlijk zijn LED spots voor veel situaties een goed idee! Bekijk ons complete aanbod met LED spots. Via het filter aan de linkerkant kun je eenvoudig de gewenste eigenschappen selecteren om tot het juiste aanbod te komen.

 • 1–24 van de 233 producten worden getoond

 • Toon per pagina
 • Sorteren op

Verschillende typen LED spotjes

Te beginnen met de typen van de spotjes. De modellen worden vaak aangeduid met GU. Gevolgd door 10 of 5.3 heb je twee compleet andere LED spotjes en zegt het iets over de fitting van de kleine LED lampjes. GU10 spots zijn bijvoorbeeld te herkennen aan de twee korte pinnetjes met een bolletje als fitting. Deze spots zijn heel makkelijk te bevestigen in een GU10 armatuur. Je drukt de spot in de fitting en draait hem om hem vast te zetten. Bij Lichtunie hebben we een breed aanbod aan LED spots, kies bijvoorbeeld een Philips LED spot.

LED spotjes voor verschillende ruimtes

Een spotje voor in een woonkamer of keuken heeft andere vereisten dan bijvoorbeeld LED spots voor de badkamer of een fitness doucheruimte. Hier moet je vooral letten op de armatuur waarin de LED spot zich bevindt. Bij LED spots voor een vochtige ruimte kies je namelijk het liefst voor een armatuur met IP44. Deze is perfect voor vochtige ruimtes. Hier hoef je voor een woonkamer, lobby of hal niet aan te denken. Een armatuur met IP20 is hier voldoende!

LED spots dimbaar

Een LED spot staat bekend om zijn veelzijdigheid én gerichtheid. Je kunt spotjes namelijk kantelen en specifiek richten op een object of hoek. Op deze manier leg je op een speelse manier nadruk en creëer je daarbij ook sfeer. LED spotjes zijn heel gemakkelijk aan te sluiten op een dimsysteem. Afhankelijk van de spotjes die je kiest, kun je ze aansluiten op een fase af- en aansnijdingsdimmer. Met één of meerdere knoppen kun je zo één LED spot of een hele groep bedienen. Dat is wel heel gemakkelijk sfeer creëren!

Verlichtingskleuren LED spots

Wat ook belangrijk is bij het creëren van een specifieke sfeer, is de temperatuur van het licht. Kies je voor spots met wit licht, dan heb je de keuze uit verschillende Kelvin-varianten. Kelvin (K) geeft de warmte aan van het licht. Hoe lager het cijfer, hoe warmer het licht. Bijvoorbeeld 1800K is erg warm licht en neigt bijna naar amberkleurig licht. Terwijl 6000K bijna ijzig en lichtblauw verlicht. De temperatuur van het licht is erg belangrijk voor de sfeer. Je kiest in een restaurant of receptie bijvoorbeeld eerder voor warm licht en bijvoorbeeld in een viswinkel of tandartspraktijk voor koel wit licht.

LED spots online bestellen bij Lichtunie

Wil je ook LED spots installeren, maar heb je hulp nodig bij je keuze? We helpen je graag met lichtadvies op maat! Neem snel contact met ons op.

Waarom zou ik kiezen voor LED spots van Lichtunie?

 • Bespaar meer dan 50% op energiekosten
 • Lange levensduur
 • Snelle terugverdientijd
 • Divers aanbod
 • kwaliteitsverlichting
 • scherpe prijs

Ben je opzoek naar de juiste verlichting voor jouw project?
Wij geven je graag advies!