• Al ruim 40 jaar kennis in licht
 • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
 • Uitsluitend kwaliteit verlichting

LED floodlights

LED floodlights, ook wel LED-breedstralers genoemd zijn de ideale oplossing voor bijvoorbeeld het verlichten van bedrijventerreinen, parkeerplaatsen, opritten, bouwplaatsen, tuinen, gevels en bruggen. Al onze LED floodlights zijn waterdicht en hebben een IP-waarde van IP65 of hoger.

Zo zijn LED floodlights de ideale vervanger van conventionele halogeen of hogedruk-natrium schijnwerpers. Je bespaart hierdoor tot wel 70% op je energiekosten.

Meer informatie over LED floodlights vind je onderaan deze pagina.

 • 1–24 van de 87 producten worden getoond

 • Toon per pagina
 • Sorteren op

In welke verschillende lichtkleuren heb je LED floodlights?

Of nu je van zeer warm licht houdt of van helder licht, Lichtunie biedt LED floodlights aan in verschillende lichtkleuren. Deze kleuren vind je op onze webshop:

 • 2700K (zeer warm wit)
 • 3000K (warm wit)
 • 4000K (helder wit)

Waarom kiezen voor LED floodlights?

Met LED verlichting bespaar je op je energierekening. Maar naast dit bieden LED floodlights nog meer voordelen, zoals:

 • LED verlichting is beter voor het milieu.
 • LED floodlights hebben een lange levensduur: Een LED floodlight gaat gemiddeld zo’n 50.000 branduren mee.
 • De LED-armaturen hebben een hoge lumen watt verhouding.
 • De floodlights zijn waterbestendig.

Waarom zijn LED floodlights beter voor het milieu?

LED floodlights zijn beter voor het milieu omdat ze langer meegaan dan traditionele verlichting. Hierdoor hoef je minder vaak je armaturen te vervangen en heb je minder afval. Mocht je dan toch een LED-armatuur moeten vervangen dan zitten hier ook geen (water)schadelijke stoffen zoals natrium in wat ook weer beter voor het milieu is.

Waarvoor kun je LED floodlights gebruiken?

LED floodlights kun je eigenlijk in vrijwel elke (buiten) toepassing gebruiken. Afhankelijk van het model kun je vrijwel elke toepassing verlichten. Zo kun je met een kleine, goedkopere floodlight bijvoorbeeld je eigen oprit verlichten terwijl je met de professionele varianten ook grote parkeerterreinen, monumenten, sportvelden, laaddocks en bouwplaatsen kunt verlichten.

Voor iedere toepassing is er wel een geschikt armatuur te vinden. LED floodlights zijn waterdicht (IP65) en daarom uitermate geschikt als buitenverlichting. Ook omdat de armaturen een gemiddelde bedrijfstemperatuur hebben van -20 °C tot 35 °C

Ik wil snel en goedkoop besparen. Welke LED floodlights kan ik dan het best bestellen?

Als je snel wilt besparen op je energiekosten en ook niet te veel kwijt wilt zijn aan een armatuur dan zijn de Kos floodlights echt iets voor jou! Dit armatuur is ideaal als je een oprit wilt oplichten, of bij de schuur in je tuin. Dit armatuur is ook verkrijgbaar met bewegingssensor. Hierdoor kun je deze floodlights ook gebruiken in bijvoorbeeld je poort.

Wat is het verschil tussen een symmetrische en een asymmetrische LED-floodlight?

De symmetrische LED floodlight is de ideale oplossing om je schuur, tuin of stal te verlichten. Dit armatuur geeft een minder verspreid heldere straling. . Bij een asymmetrisch armatuur heb je een breder verdeelde straling met een iets minder krachtige lichtopbrengst. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij grote laaddocks, parkeerterreinen of sportvelden. Door asymmetrische armaturen te gebruiken heb je een gelijkmatige lichtverdeling over een groter oppervlak dan wanneer je voor een wat meer gebundeld armatuur zou kiezen bij symmetrisch.

Zijn LED floodlights eenvoudig te monteren?

LED floodlights zijn eenvoudig te monteren. Bij de meeste armaturen wordt er een montagebeugel inclusief schroeven en pluggen bijgeleverd. Verder spreekt de aansluiting ook voor zich. De meeste armaturen hebben een connector 3 polig.

Let er bij het aansluiten wel op dat onze LED floodlights met een IP waarde van IP65 of hoger stof en waterdicht zijn. Sluit deze dus ook op de juiste manier aan om dit te kunnen waarborgen.

Wat is het voordeel van LED floodlights met sensor?

Wat is het voordeel van floodlights met sensor?

Bij Lichtunie verkopen wij een breed assortiment aan LED floodlights met sensor. Op deze manier bespaar je extra op je energiekosten doordat je armatuur niet de hele tijd brand.

Wij onderscheiden 3 type sensoren namelijk:

 • Bewegingssensor: Wanneer er beweging wordt geconstateerd zal het armatuur aangaan. Dit is ook een extra stukje beveiliging. Zodra er mensen in de buurt komen van je schuur, huis, oprit, tuin of laaddock zal de floodlight aangaan en wordt degene die daar loopt “in de schijnwerpers gezet”.
 • Daglichtsensor: Deze sensoren kunnen constateren wanneer het buiten donker aan het worden is en zal op dit moment aangaan. Hierdoor heb je dus je licht wanneer je het nodig hebt namelijk als het donker is/wordt. Op deze manier heb je overdag geen omkijken naar dit armatuur en branden je floodlights niet onnodig.
 • Multisensor: Een multisensor heeft het beste van beide werelden. Zo is dit de combinatie van zowel een bewegingssensor als een daglichtsensor. Daarnaast kan je ook nog de brandtijd instellen.

 

Dus zoek jij een armatuur voor jouw tuin, oprit of andere buitentoepassing? Wacht dan niet langer en bestel nu één van onze LED floodlights.

Ben je opzoek naar de juiste verlichting voor jouw pand?
Wij geven je graag advies!