• Al ruim 40 jaar kennis in licht
  • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
  • Uitsluitend kwaliteit verlichting

LED waterdichte armaturen

Waterdichte armaturen zorgen dat zowel vocht als stof niet in het armatuur komen. Hiermee worden de componenten beschermt en gaat het armatuur langer mee. Er zit veel verschil in de mate van waterdichtheid. Dit word aangegeven met de IP-waarde. Het eerste getal geeft de mate van stofdichtheid aan en het tweede getal de waterdichtheid. In zeer vochtige ruimtes of in buitengebieden word IP66 of hoger aangeraden. In galerijen of onder een afdak is IP54 voldoende. Bij Lichtunie vind je veel verschillende waterdichte armaturen voor elk project.

  • 1–24 van de 425 producten worden getoond

  • Toon per pagina
  • Sorteren op

Verschillende waterdichte armaturen

Bij waterdichte armaturen denk je waarschijnlijk als eerste aan buitenverlichting. Buiten is het namelijk waar het regent, sneeuwt en koud kan worden. Echter gebeurt dit ook op sommige plekken binnen! Bijvoorbeeld in vochtige bedrijfshallen of loodsen. Naast dat jij en je collega’s er bestand tegen moeten zijn, moet de verlichting ook de kou en nattigheid kunnen verdragen. Bij Lichtunie vind je verschillende waterdichte armaturen voor allerlei typen lampen. Je vindt bijvoorbeeld een waterdicht armatuur voor LED floodlights of highbay’s. Dit zijn beide lampen die meestal in werkomgevingen worden gebruikt. Deze geven veel licht en we verwachten tegelijkertijd ook veel van deze lampen. Een hoge kwaliteit behuizing is erg belangrijk. Ook LED TL armaturen waterdicht zijn erg gewild. LED TL lampen zijn perfect voor de iets kleinere werkplaatsen, waar het plafond bijvoorbeeld iets lager is.

Waar moet je op letten bij waterdichte armaturen?

Zoals we hierboven al vermeldden, is een hoge kwaliteit behuizing erg belangrijk wanneer je een waterdichte lamp wilt plaatsen. Het laatste wat je wilt is natuurlijk kortsluiting! Bij Lichtunie werken we met hoogwaardige materialen en controleren we onze producten nauwkeurig. Bij het kiezen van een waterdichte armatuur is het belangrijk om naar de IP-waarde te kijken. De IP-waarde geeft de mate aan waarin hij stofdeeltjes en waterdruppels toelaat. Armaturen die niet waterdicht zijn, hebben vaak een IP-waarde van 20. Zoek je armaturen voor een vochtige binnenruimte? Dan heb je aan IP44 vaak genoeg. Dit omdat er niet direct waterdruppels de armatuur binnengaan.

Waterdichte armaturen voor LED buitenverlichting

Zoek je LED waterdichte armaturen voor buitenverlichting? Dan is het belangrijk om IP66 of hoger aan te houden. Deze geeft aan dat het volledig waterdicht is en kan dus ook in de stromende regen blijven functioneren. Of je nu een waterdichte armatuur zoekt voor een wandlamp of plafondlamp, bij Lichtunie hebben we voor elk project wel een armatuur beschikbaar!

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste waterdichte armaturen voor jouw LED verlichting? Neem contact met ons op voor vrijblijvend lichtadvies op maat!

Waarom zou ik kiezen voor LED armaturen waterdicht van Lichtunie?

  • Bespaar meer dan 50% op energiekosten
  • Lange levensduur
  • Snelle terugverdientijd
  • Divers aanbod
  • kwaliteitsverlichting

Ben je opzoek naar de juiste verlichting voor jouw project?
Wij geven je graag advies!