• Al ruim 40 jaar kennis in licht
  • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
  • Uitsluitend kwaliteit verlichting

LED downlights

LED downlights zijn de ideale vervangers voor traditionele PL-verlichting. Veelal worden ze gebruikt in algemene ruimtes (gangen, trappenhuizen, verkeersruimten, kantines) en werkruimtes (kantoren, zorginstellingen, scholen). Met LED downlights bespaar je tot wel 70% op je energiekosten ten opzichte van traditionele downlights. Kijk goed naar de juiste inbouw zaagmaat van je huidige downlights. Aan de hand hiervan kun je de juiste LED downlight erbij zoeken.

Let er bij het kiezen van LED downlights voor kantoren of klaslokalen op dat de verblindingsfactor (UGR) lager is dan 19. Dit is verplicht in soortgelijke toepassingen. Ben je op zoek naar een waterdichte downlight voor bijvoorbeeld in een badkamer? Let er dan op dat je kiest voor een armatuur met een IP-waarde van minimaal IP44. Deze is beter bestand tegen vochtige ruimtes dan IP20 armaturen

Meer informatie over LED downlights vind je onderaan deze pagina.

  • 1–24 van de 84 producten worden getoond

  • Toon per pagina
  • Sorteren op

Waarom kiezen voor LED downlights?

Een voordeel van LED downlights is een lager energieverbruik dan traditionele CFL-downlights.
Hierdoor bespaar je veel op je energierekening. Maar LED downlights hebben nog meer voordelen:

  • LED downlights hebben een langere levensduur dan PL-armaturen: Een LED downlight gaat meer dan 50.000 branduren mee, waar PL lampen een levensduur van 13.000 branduren hebben.
  • De kwaliteit van de lichtkleur van LED downlights is beter dan bij traditionele PL-lampen.
  • Het is beter voor het milieu omdat je minder vaak lampen hoeft te vervangen door de langere levensduur. Ook bevatten deze armaturen geen schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld kwik in CFL lampen.

Zijn LED downlights energiezuiniger dan downlights met CFL-lampen?

LED downlights geven directer licht dan traditionele PL-armaturen. Hierdoor heb je minder lichtverlies (CFL-lampen schijnen rondom zodat er ook licht je armatuur in gaat). Met een hogere Lumen/Watt verhouding zijn LED downlights ook nog is efficiënter dan traditionele armaturen met CFL-lampen. Als klap op de vuurpijl bespaar je bovenop dit alles tot wel 70% op je energieverbruik!

Wat is de levensduur van LED downlights?

De levensduur van LED downlights varieert van 30.000 tot 168.000 branduren. Onze LED downlights hebben ook een aanzienlijk lagere lichtterugval dan traditionele  CFL-verlichting.
Dit alles bij elkaar maakt dat sommige type LED downlights tot wel 10 keer langer meegaan dan traditionele CFL-lampen.

In welke verschillende lichtkleuren heb je LED downlights?

Of je nu van warm licht houdt of van helder licht, Lichtunie biedt verschillende lichtkleuren voor LED downlights. Afhankelijk van de toepassing zijn onze armaturen geschikt voor onder andere wachtruimtes, entree ruimtes, kantines, vergaderruimtes en kantoren. Ook worden LED downlights (in 4000K) toegepast in scholen en showrooms. Mocht je downlights zoeken voor (werk)ruimtes zonder daglicht (denkend aan laboratoria) dan adviseren wij 6000K.

 Deze kleuren vind je in onze webshop:

3000K (warm wit), toepassingen als wachtruimtes, entree ruimtes, kantines.

4000K (helder wit), toepassingen als scholen, showrooms en in de zorg.

6000K (koud wit), toepassingen als (werk) ruimtes zonder daglicht of laboratoria.

Zijn LED downlights goed voor het milieu?

Behalve dat je zelf energie bespaart hebben LED downlights ook voordelen voor het milieu.
Zo worden onze LED downlights milieuvriendelijker geproduceerd doordat er geen schadelijke stoffen in zitten zoals bijvoorbeeld kwik. Een ander bijkomend voordeel is het niet hoeven vervangen van de CFL-lampen. Dit scheelt (schadelijk) afval. Door over te stappen op LED verlichting maken we de wereld een klein stukje beter.

Waar/hoe installeer ik LED downlights?

LED downlights komen over het algemeen voor in systeemplafonds en (vaste) inbouwplafonds. Downlights zijn voorzien van klemveren, zodat ze goed vast blijven zitten in het plafond. Hierbij kun je het armatuur monteren doormiddel van de plug en play aansluiting. Dit is meestal een stekker of een snel connector 18/3.

Welke downlights zijn geschikt voor vochtige ruimtes?

Zoek jij een LED downlight voor in een vochtige ruimte (denkend aan onder een afdak buiten of in een badkamer) dan hebben wij hier ook een aantal oplossingen voor. Zo hebben de VOL LED  en de Philips LED Ledinaire beiden IP54 waarde. Dit maakt ze spatwaterdicht en stofvrij.

Ben je opzoek naar de juiste verlichting voor jouw pand?
Wij geven je graag advies!