• Al ruim 40 jaar kennis in licht
  • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
  • Uitsluitend kwaliteit verlichting
13 maart 2024

Kies de duurzame oplossing voor Osram Dulux en Philips PL lampen!

Sinds september 2023 worden compacte fluorescentielampen (CFL), ook bekend als Dulux/PL-lampen, niet langer geproduceerd. Hoewel deze lampen nog steeds verkocht mogen worden, geldt hiervoor het principe ‘op is op’. Helaas zien we dat de beschikbare voorraad langzaam afneemt, op den duur zullen deze zelfs helemaal niet meer te verkrijgen zijn.

Gelukkig hebben wij hier alternatieven voor.

Meest verkochte LED PL lampen

Wat zijn de alternatieven voor mijn PL-lampen?

Wanneer je op zoek bent naar een vervanger voor je traditionele PL-lampen heb je keuze uit 2 opties. Je kunt ervoor kiezen om je hele armatuur te vervangen voor een passend LED armatuur of je kunt de oude lampen vervangen voor LED lampen.

Retrofit LED PL lampen

Wil je wel overstappen op duurzame LED verlichting maar niet je gehele armatuur vervangen? Stap dan over op retrofit LED PL lampen. Hiermee begin je direct met besparen op je energiekosten, kies je voor een milieu zuiniger alternatief door de lange levensduur en lage onderhoudskosten.

Waar moet ik op letten bij het kiezen voor LED PL-lampen

Het is van belang om te controleren of de lamp compatibel is met het bestaande armatuur. Er zijn armaturen die werken met verschillende technieken. Het is belangrijk om te weten welke techniek in het VSA zit. Niet alle lampen zijn geschikt voor elke techniek.

  • Hoogfrequent (HF) voorschakelapparaat
  • direct op netspanning (AC)
  • conventioneel voorschakelapparaat en een starter (EM).

Voor elke situatie bieden wij een passende oplossing. Indien je meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van passend advies.

Nieuw op de markt: PL-S vervangers van Saled!

Wij introduceren de PL-S vervangers van Saled. Met deze lampen kun je eenvoudig de conventionele PL-S of Dulux-S lampen met 4 pinnen vervangen, zonder de noodzaak van een nieuw armatuur. Hiermee bieden wij een van de eerste goede alternatieven voor de uitgefaseerde PL-S en Dulux-S 4-pins lampen. Zo voorkom je de aanschaf van een nieuw armatuur terwijl je huidige nog een tijdje mee kan. De Saled PS- lampen kunnen direct op netspanning worden aangesloten.

Retrofit LED vervangers

LED armaturen

Wil jij een frisse schone start maken met nieuwe LED verlichting van topkwaliteit. Kies dan voor nieuwe LED armaturen! Doordat alle componenten bij LED armaturen op elkaar zijn afgestemd bereik je optimale efficiëntie en levensduur.

Bij het kiezen voor LED armaturen is het van belang dat je kijkt naar de eigenschappen van de huidige toepassing. Zoals bijvoorbeeld de zaagmaat, afmeting, lichtkleur, toepassing (binnen/buiten). Mocht je hier niet uit komen neem dan gerust contact met ons op.

Populaire LED armaturen

Meer informatie nodig?

Wij delen graag uitgebreide informatie. Naast onze specialisatie in lichtberekeningen en bespaarscans, kunnen we voor vrijwel elke situatie een besparing realiseren. Aarzel niet om ons te benaderen voor meer informatie. Ons deskundige team staat klaar om al je offerteaanvragen en adviesbehoeften te beantwoorden.

Twijfel je tussen retrofit of renovatie? Doe de BespaarScan!

Met de BespaarScan krijg je inzicht in het huidige energieverbruik van de verlichtingsinstallatie en de mogelijke besparing met duurzame LED verlichting. De beste keuze voor retrofit of renovatie komt hierin ook naar voren.

Meer informatie over de BespaarScan

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte
lichtoplossing voor je pand of ruimte?

Gerelateerde artikelen

1 april 2024

EK 2024 actie bij Lichtunie

Ontvang een Adidas EURO24 trainingsbal cadeau bij bestelling van meer dan €2500,-! Bekijk de actiepagina voor alle voorwaarden.

Lees artikel
19 maart 2024

Compatibiliteitslijsten Philips en Ledvance

Wanneer je overstapt van traditionele verlichting naar LED verlichting zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het verstandig om te kijken of de nieuwe lampen compatibel zijn met je huidige voorschakelapparaat.

Lees artikel
22 november 2023

Black Friday bij Lichtunie!

Ontvang tijdens onze Black Friday actie 7,5% op iedere bestelling. Gebruik kortingscode BF!2023 en profiteer!

Lees artikel

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze kortingsacties, nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen!