• Al ruim 40 jaar kennis in licht
 • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
 • Uitsluitend kwaliteit verlichting
16 oktober 2023

Slimme keuzes voor LED verlichting in je bedrijfshal of werkplaats

Als je op zoek bent naar de perfecte verlichting voor je bedrijfshal of werkplaats, ben je bij Lichtunie aan het juiste adres. Bedrijfshalverlichting is niet zomaar een kwestie van een paar lampen ophangen. Hier bespreken we waar je op moet letten en welke soorten lampen het meest geschikt zijn voor (grootschalige) bedrijfshallen of werkplaatsen.

Lichtopbrengst van LED verlichting

Bedrijfshallen zijn vaak enorm qua omvang, zowel in de breedte als in de hoogte. Daarom heb je lampen nodig die in staat zijn om deze grote ruimte effectief te verlichten. Overweeg bijvoorbeeld LED highbay-armaturen met een hoge lichtopbrengst van maar liefst 15.000 lumen. Ter vergelijking: een gewoon huiskamerlampje geeft ongeveer 80 lumen. In bedrijfshallen met plafonds tussen de zes en twaalf meter hoog is een krachtige lichtopbrengst (lumen) een must. Natuurlijk moet je ook rekening houden met het gebruik van de hal. Opslagruimtes hebben bijvoorbeeld minder licht nodig dan actieve werkruimtes.

De juiste lichtkleur voor je werkomgeving

Het is belangrijk om de juiste lichtkleur te kiezen. Daarom wordt er aangeraden om voor bedrijfshal LED verlichting een bepaalde kleurtemperatuur aan te houden vanaf minimaal 4000K tot zo’n 6500K. Dit betekent: minimaal koel wit licht (4000K) tot koud wit/daglicht (6500K) en alles hier tussenin. Wanneer het licht te warm is, heeft dit te veel effect op kleuren en kan het slaperig maken. Vanaf 4000K heb je koel wit licht waardoor je opgewekt en gefocust blijft. Deze lichtkleur word het meest toegepast. 

Energiezuinige verlichting

Tegenwoordig is het niet onbelangrijk dat je ook in een bedrijfshal energiezuinige verlichting hebt hangen. Aangezien hier een groot gedeelte van de dag (of soms bijna de hele dag) de verlichting aan staat, kun je met LED verlichting bijdragen aan een betere wereld. In vergelijking met conventionele verlichting bespaar je met LED verlichting meer dan 50% op je energiekosten. En minder energieverbruik is ook gunstig voor de CO2 uitstoot en het klimaat.

Soorten LED verlichting voor je bedrijfshal of werkplaats?

Nu je weet waar je op moet letten bij bedrijfshalverlichting, laten we eens kijken naar welke soorten LED-lampen het meest geschikt zijn:

LED Lichtlijnen

Een lichtlijn systeem bestaat uit een lange draagrail dat aan opbouwbeugels of pendelsets bevestigd wordt. Vervolgens kan je LED lichtlijn armaturen in de draagrails klikken. Een lichtlijn systeem is hierdoor snel te monteren. Daarnaast zijn lichtlijnen ideaal voor het gelijkmatig en efficiënt verlichten van grote ruimtes.

Voordelen:

 • Eenvoudig te installeren LED-verlichting met slechts één centraal aansluitpunt per lichtlijn
 • Maatwerk mogelijk o.b.v. afmetingen van het pand
 • Flexibele indeling van de LED armaturen en blindplaten
 • Opties als dimmen / slimme sensoren mogelijk
 • Ideaal voor het vervangen van conventionele TL-verlichting.
LED lichtlijnen voor bedrijfshallen
LED highbay armaturen voor bedrijfshallen

LED highbay armaturen

LED Highbay-armaturen zijn hanglampen die aan het plafond worden bevestigd en verstelbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in zowel ronde als rechthoekige varianten. Highbay-armaturen zijn perfect voor grotere bedrijfshallen waar krachtige verlichting nodig is. Ze zijn ontworpen om het licht effectief te verspreiden over grote oppervlakken en bieden uitstekende verlichting voor hoge plafonds. Deze armaturen zijn zeer geschikt voor magazijnen, fabrieken en andere grote industriële ruimtes.

Voordelen:

 • Krachtige LED armaturen, leverbaar in verschillende lichtsterktes voor hoge en middelhoge plafonds
 • Geschikt voor stoffige en vochtige ruimtes
 • Opties als dimmen / slimme sensoren mogelijk
 • 1 op 1 vervanging van conventionele highbay armaturen met gasontladingslampen

Waterdichte LED TL montagebalken

Waterdichte LED TL-armaturen zijn specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen vochtige en stoffige omgevingen. Voor optimale prestaties kun je kiezen voor armaturen met een hogere IP-rating, zoals IP65 of IP68, die volledig waterbestendig zijn. Deze armaturen zijn ideaal voor bedrijfshallen waar vocht en stof aanwezig zijn.

Voordelen:

 • Geschikt voor middelhoge en lage plafonds
 • Geschikt voor stoffige en vochtige ruimtes
 • Opties voor doorvoerbedrading en noodverlichting
 • Opties als dimmen / slimme sensoren mogelijk
 • 1 op 1 vervanging van conventionele TL armaturen

Lichtadvies nodig voor je bedrijfshal of werkplaats?

Bij Lichtunie begrijpen we hoe belangrijk de juiste verlichting is voor je bedrijfshal of werkplaats. We bieden op maat gemaakt lichtadvies en helpen je graag bij het vinden van de ideale LED-verlichting voor jouw specifieke behoeften. Aarzel niet om contact met ons op te nemen; we staan klaar om je te assisteren bij het maken van de beste keuze voor je bedrijfshal. Tot snel!

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte
lichtoplossing voor je pand of ruimte?

Gerelateerde artikelen

1 april 2024

EK 2024 actie bij Lichtunie

Ontvang een Adidas EURO24 trainingsbal cadeau bij bestelling van meer dan €2500,-! Bekijk de actiepagina voor alle voorwaarden.

Lees artikel
19 maart 2024

Compatibiliteitslijsten Philips en Ledvance

Wanneer je overstapt van traditionele verlichting naar LED verlichting zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het verstandig om te kijken of de nieuwe lampen compatibel zijn met je huidige voorschakelapparaat.

Lees artikel
13 maart 2024

Kies de duurzame oplossing voor Osram Dulux en Philips PL lampen!

Sinds september 2023 worden compacte fluorescentielampen (CFL), ook bekend als Dulux/PL-lampen, niet langer geproduceerd. Hoewel deze lampen nog steeds verkocht mogen worden, geldt hiervoor het principe ‘op is op’. Helaas zien we dat de beschikbare voorraad langzaam afneemt, op den duur zullen deze zelfs helemaal niet meer te verkrijgen zijn.

Lees artikel

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze kortingsacties, nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen!