• Al ruim 40 jaar kennis in licht
  • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
  • Uitsluitend kwaliteit verlichting
2 juni 2022

Kent u de voordelen van LED verlichting?

De 3 belangrijkste voordelen van LED verlichting op een rij

Als geen ander weten wij dat verlichting erg belangrijk is. Licht is sfeerbepalend voor elke ruimte en daarom is goede verlichting belangrijk voor uw klanten en medewerkers. In de afgelopen jaren is licht erg in ontwikkeling geweest en daarbij is LED verlichting sterk in opkomst gekomen. LED verlichting heeft weliswaar terrein moeten winnen, maar de voordelen van LED verlichting hebben ervoor gezorgd dat het inmiddels niet meer is weg te denken uit winkels, horecagelegenheden en bedrijven.

1. Energiebesparing

We noemden het hierboven al even, maar is energiebesparing één van de belangrijkste voordelen van LED verlichting. De LED lampen hebben de gloeilampen vervangen, en dat is dan ook de maatstaf waarmee we meten. Afhankelijk van het soort lamp, kunnen LED lampen een energiebesparing opleveren van 50%, en in sommige gevallen zelfs tot 90%.Dit voordeel is vooral interessant op locaties waar gedurende de hele dag de verlichting aan staat en waar veel lampen branden. Dit maakt LED verlichting zeer aantrekkelijk voor zakelijk gebruik, wat ons brengt bij het tweede voordeel.

2. Langere levensduur

Ondanks dat de lampen duurder zijn om aan te schaffen dan gloeilampen, gaan LED lampen vele malen langer mee. Deze lampen zijn sterker dan reguliere lampen, waardoor ze tegen een stootje kunnen. LED lampen worden daarnaast ook niet warm. De lamp heeft daardoor minder te lijden bij langdurig gebruik. Dit alles compenseert de hogere aankoopprijs ruimschoots.

3. Warm licht

Ondanks dat LED lampen niet warm worden, geven ze wel warm licht. Hierdoor is het mogelijk om een prettige sfeer te creëren, waarin mensen zich op hun gemak voelen. Het warme licht dat deze lampen uitstralen is uitermate geschikt voor het uitlichten van bijvoorbeeld producten of bepaalde locaties in uw pand. Verlichting draagt ook sterk bij aan de gemoedstoestand van mensen die zich in het licht bevinden, daarom is LED verlichting zo populair in winkels en horecagelegenheden. De lampen zijn in verschillende kleuren en voor diverse toepassingen verkrijgbaar, waardoor voor vrijwel elke toepassing geschikte LED verlichting te vinden is.

Een bewuste keuze

LED verlichting biedt nog meer voordelen. Zo zijn LED lampen in diverse varianten verkrijgbaar, en zijn ze niet alleen maar goed ter vervanging van gloei- of spaarlampen. LED lampen zijn namelijk ook een uitstekend alternatief voor TL verlichting, waarbij alle bovenstaande voordelen eveneens van toepassing zijn. In grote gebouwen, waarin veel verlichting nodig is, is er nog één zeer belangrijk voordeel, namelijk LED verlichting is milieuvriendelijker dan andere verlichting. De lange levensduur, de energiebesparing en het gebruik van recyclebare materialen maken dat het toepassen van LED verlichting niet alleen een bewuste keuze is voor uw eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Al deze voordelen samen tonen aan dat deze verlichting de beste keuze is voor elke zakelijke toepassing.

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte
lichtoplossing voor je pand of ruimte?

Gerelateerde artikelen

1 april 2024

EK 2024 actie bij Lichtunie

Ontvang een Adidas EURO24 trainingsbal cadeau bij bestelling van meer dan €2500,-! Bekijk de actiepagina voor alle voorwaarden.

Lees artikel
19 maart 2024

Compatibiliteitslijsten Philips en Ledvance

Wanneer je overstapt van traditionele verlichting naar LED verlichting zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het verstandig om te kijken of de nieuwe lampen compatibel zijn met je huidige voorschakelapparaat.

Lees artikel
13 maart 2024

Kies de duurzame oplossing voor Osram Dulux en Philips PL lampen!

Sinds september 2023 worden compacte fluorescentielampen (CFL), ook bekend als Dulux/PL-lampen, niet langer geproduceerd. Hoewel deze lampen nog steeds verkocht mogen worden, geldt hiervoor het principe ‘op is op’. Helaas zien we dat de beschikbare voorraad langzaam afneemt, op den duur zullen deze zelfs helemaal niet meer te verkrijgen zijn.

Lees artikel

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze kortingsacties, nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen!