• Al ruim 40 jaar kennis in licht
  • Gratis verzending vanaf  €125 excl btw
  • Uitsluitend kwaliteit verlichting
19 juni 2022

LED verlichting voor je galerij, trappenhuis of portiek

Goede verlichting voor je galerij of trappenhuis is heel belangrijk, voornamelijk als het donker is. Verlichting zorgt voor meer veiligheid en verkleint de kans op ongelukken. Bij veel appartementencomplexen is de traditionele verlichting verouderd of uitgevallen. Een goed moment om over te stappen op LED verlichting.

 

Waarom overstappen op LED verlichting

  • Met LED verlichting bespaar je tot 70% aan energiekosten
  • LED verlichting heeft een lange levensduur (> 50.000 branduren)
  • Minder onderhoudskosten

LED verlichting voor galerijen en trappenhuizen

De meest voorkomende verlichting in galerijen en trappenhuizen zijn plafondlampen of wandlampen. Deze ruimtes kunnen vochtig zijn, daarom raden we lampen aan die tenminste spatwaterdicht zijn (IP44 of hoger). Wil je een warme sfeer, kies dan voorlampen met 3000K (warm wit). Voor een frisse en heldere uitstraling kies je 4000K (koel wit). Dat LED verlichting zorgt voor een grote energiebesparing hadden we al gezegd. Door galerijverlichting of trapverlichting met bewegingssensor te gebruiken, brandt er alleen verlichting bij beweging. Zo bespaar je nog meer energie. Goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat!

LED verlichting voor parkeergarages

Pas altijd vochtbestendige lampen toe in parkeergarages. Deze lampen zijn IP65 (stof en waterdicht) of hoger. Veel toegepaste lampen zijn waterdichte montagebalken. Omdat er weinig daglicht aanwezig is, raden we aan om lampen met koel wit licht (4000K). Bespaar extra energiekosten door lampen met bewegingssensor. In een parkeergarage is weinig beweging en hoeft verlichting niet altijd aan te staan.

Buitenverlichting

Donkere plekken geven je een onveilig gevoel. Zorg daarom dat buitengalerijen en de omgeving van het complex goed verlicht zijn. Breng extra buitenverlichting aan waar nodig, zoals bij donkere hoeken en in- & uitgangen. We raden aan om te kiezen voor wandlampen met een daglichtsensor of schemerschakelaar. Zo brandt de verlichting alleen in de donkere uren.

Resultaat Bespaarscan en Terugverdientijd met LED verlichting

BespaarScan

Wil je weten wat overstappen op LED verlichting voor effect heeft op de energiekosten? Maak dan gebruik van onze gratis BespaarScan. Hiermee krijg je inzicht in het energieverbruik van de huidige verlichting, de mogelijke energiebesparing met LED verlichting en de terugverdientijd van de investering.

Hulp nodig bij het realiseren van een perfecte
lichtoplossing voor je pand of ruimte?

Gerelateerde artikelen

1 april 2024

EK 2024 actie bij Lichtunie

Ontvang een Adidas EURO24 trainingsbal cadeau bij bestelling van meer dan €2500,-! Bekijk de actiepagina voor alle voorwaarden.

Lees artikel
19 maart 2024

Compatibiliteitslijsten Philips en Ledvance

Wanneer je overstapt van traditionele verlichting naar LED verlichting zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het verstandig om te kijken of de nieuwe lampen compatibel zijn met je huidige voorschakelapparaat.

Lees artikel
13 maart 2024

Kies de duurzame oplossing voor Osram Dulux en Philips PL lampen!

Sinds september 2023 worden compacte fluorescentielampen (CFL), ook bekend als Dulux/PL-lampen, niet langer geproduceerd. Hoewel deze lampen nog steeds verkocht mogen worden, geldt hiervoor het principe ‘op is op’. Helaas zien we dat de beschikbare voorraad langzaam afneemt, op den duur zullen deze zelfs helemaal niet meer te verkrijgen zijn.

Lees artikel

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze kortingsacties, nieuwste producten en exclusieve aanbiedingen!