Home / Adviespagina’s / Bedrijfshalverlichting

LED verlichting bedrijfshal

Niet elk type lamp is geschikt voor het verlichten van een bedrijfshal. Je kunt er niet aankomen zetten met wat peertjes en sfeervol warm licht. Bedrijfshalverlichting heeft zwaarder geschut nodig. Waar moet je rekening mee houden en welke lampen zijn uiteindelijk geschikt om in een grote bedrijfshal te gebruiken?

LED verlichting lichtopbrengst

Een bedrijfshal is vaak groot. In de breedte én de hoogte. Je hebt daarom lampen nodig die het wél redden om deze grote oppervlakte te verlichten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een LED highbay die maar liefst 15.000 lumen op brengt. Ter vergelijking: een lampje zoals die boven de keukentafel hangt, brengt ongeveer 80 lumen op. Wanneer de plafonds van de bedrijfshal tussen de zes en twaalf meter hoog zijn, heb je een grote lichtopbrengst (lumen) nodig. Ook moet je rekening houden met de toepassing van de hal. Een bedrijfshal voor opslag heeft minder licht nodig dan een magazijn waar de hele dag mensen aan het werk zijn.

Lichtkleur LED verlichting voor bedrijfshal

Je kunt tegenwoordig in vrijwel elke kleur jouw ruimte verlichten. Echter is het in een bedrijfshal wel belangrijk dat het zicht goed en realistisch is. Daarom wordt er aangeraden om voor bedrijfshal LED verlichting een bepaalde kleurtemperatuur aan te houden vanaf minimaal 4000K tot zo’n 6000K. Dit betekent: minimaal helder wit licht tot koud wit licht en alles hier tussenin. Wanneer het licht te warm is, heeft dit te veel effect op kleuren en kan het slaperig maken. Vanaf 4000K heb je fris wit licht waardoor je opgewekt en gefocust blijft.

 Energiezuinige verlichting bedrijfshal

Tegenwoordig is het niet onbelangrijk dat je ook in een bedrijfshal energiezuinige verlichting hebt hangen. Aangezien hier een groot gedeelte van de dag (of soms bijna de hele dag) de verlichting aan staat, kun je met LED verlichting bijdragen aan een betere wereld. In vergelijking met conventionele verlichting bespaar je met LED verlichting tot wel 50% op je energiekosten. Daarbij verbruik je logischerwijs minder energie wat weer beter is voor het milieu.

Welke LED verlichting bedrijfshal?

We zijn er nu achter dat je veel licht nodig hebt in een bedrijfshal of op een werkplaats en dat het licht niet te warm moet zijn. Maar welke LED verlichting is nu de juiste keuze? Wij raden aan om te kiezen uit één van deze drie LED lichtbronnen:

Lichtlijnen

Eenvoudig te plaatsen LED verlichting waarbij maar één centraal aansluitingspunt nodig is. Lichtlijnen zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. Zo is er eigenlijk altijd wel een LED lichtlijn die past in jouw bedrijfshal. Het vervangt conventionele TL verlichting. 

Waterdichte LED TL armaturen

In vochtige ruimtes kun je niet elke lamp ophangen. Let daarom op de IP-waarde bij elk product. Vanaf IP41 kun je de lampen gebruiken in vochtige en stoffige ruimtes, maar liever gebruik je IP65 of IP68 – welke waterbestendig zijn. In ons assortiment vind je daarom waterdichte armaturen voor LED tl verlichting.

LED highbay armaturen

LED Highbay lampen zijn lampen die je aan het plafond kunt bevestigen en waarbij je de afstand kunt veranderen door de bijgeleverde kabel korter te maken of lang te houden. Ze zijn verkrijgbaar in zowel een ronde als een rechthoekige variant. Passen perfect in een bedrijfshal.

Advies opvragen bedrijfshalverlichting

We hopen je met deze informatie verder geholpen te hebben in het kiezen van LED bedrijfshal verlichting. Bij Lichtunie zijn we gespecialiseerd in verlichting op maat. We adviseren je dan ook graag wanneer je LED verlichting zoekt voor bijvoorbeeld een bedrijfshal, loods of magazijn.  Schroom dus niet en neem contact met ons op. We nemen graag de tijd voor een op maat gemaakt lichtadvies. Tot snel!