Wat zijn SOX lampen

Philips SOX lampen zijn lagedruk natriumlampen. Ze hebben een hoog lichtrendement, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor openbare verlichting. Je ziet ze voornamelijk langs (snel)wegen, tunnels, spoorwegen, lucht- en scheepshavens. Je herkent ze aan de gele/oranje kleur. SOX lampen worden gebruikt als veiligheids- en oriëntatieverlichting.

Wat is het verschil tussen SOX en SOX-E

SOX-E lampen zijn de verbeterde versie van de SOX. Ze hebben minder warmte verlies, dus een groter lamprendement. Je kan sommige SOX lampen ook vervangen vor SOX-E lampen. Dit is niet altijd mogelijk. Let altijd op de afmetingen van de verschillende lampen en of het vsa geschikt is voor ene ander type.

SOX-E staat gelijk aan SOX

  • SOX-E 26W – SOX 35W
  • SOX-E 36W – SOX 55W
  • SOX-E 66W – SOX 90W
  • SOX-E 91W – SOX130W
  • SOX-E 131W – SOX 180W

Hoe werken SOX lampen

SOX lampen worden aangestuurd door een VSA en soms ook een ontsteker en condensator. Gebruikt u een conventioneel voorschakelapparaat (Philips BSX Constant), dan heeft u ook een ontsteker ( Philips SX) en condensator nodig. Het kan ook zijn dat er een elektronisch (hoogfrequent) VSA wordt gebruikt (Philips EXC). In dat geval is er geen ontsteker en condensator nodig.

Bekijk alle Philips SOX lampen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze laatste acties en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.