Home / Adviespagina’s / LED strips kopen? Alles over LEDstrips

Welke LED strip heb ik nodig

Waar let u op bij het kiezen van LED strips? Het kiezen van de juiste LED strip is niet eenvoudig. Moet de LED strip veel of weinig licht geven, moet de strip waterdicht zijn, hoeveel LED’s per meter en wat voor driver/ controller past hierbij. Wij leggen u uit waar u op moet letten.

Sterkte van de LED’s

24W | Weinig licht

72W | Veel licht

Bij LED strips kijk je niet alleen naar de wattage, maar ook naar de sterkte van de LED’s. De meest voorkomende sterkte van de LED’s zijn de SMD3528 en SMD5050. De volgorde van de LED’s die het minst en het meeste licht geeft is als volgt: SMD2216 > SMD3528 > SMD5050 > SMD2835.

Aantal LED’s per meter

30 LED’s p/m

Minst egale licht

60 LED’s p/m

 

120 LED’s p/m

Meest egale licht

Voor het meest egale licht kies je voor zoveel mogelijk LED’s per meter. Wanneer je een LEDstrip plaatst in een profiel, kan je kiezen voor minder LED’s per meter. Bij het gebruik van een opale afscherming of een diep profiel, zie je de puntjes/LED’s minder en kan je kiezen voor minder LED’s per meter.

Voeden van de LED strips

IP20

Binnen gebruik

Bekijk alle LED strips

IP62

Stofdicht

IP68

Water/stofdicht

Aansluiten/voeden van de LED strips

Het is aan te raden LED strips elke 10 meter te voeden. Gebruikt u meer dan 10 meter, kies er dan voor om de LEDstrips aan beide kanten te voeden of vanuit het midden. Zorg dat je voeding en eventueel je dimmer altijd 10% overcapaciteit heeft. Dit komt de levensduur van je LED strip ten goede.

Meanwell LED drivers

LED profielen

Wilt u uw LED strips netjes verwerken? Plaats uw LED strips dan in een aluminium profiel. Dit is tevens goed voor de LED strip, omdat deze word gekoeld door het aluminium. Profielen zijn er in allerlei soorten en maten, zodat u de LED strips altijd goed kunt plaaten waar u dat wilt.

Aluminium profielen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze laatste acties en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.